Tvoja PRIČA – Tvoja PRILIKA – neka tvoja karijera krene, prijavi se!

Fokus na kažnjavanju osoba koje koriste droge često dovodi do dodatne stigmatizacije
Jun 28, 2023
Obavještenje o produženju roka za dostavljanje prijava na Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za program dodjele malih grantova za podršku strateškog okvira i servisa podrške osobama koje koriste droge
Jul 3, 2023

Tvoja PRIČA – Tvoja PRILIKA – neka tvoja karijera krene, prijavi se!

Tvoja PRIČA – Tvoja PRILIKA – Prijavi se i ostvari mogućnost da u trajanju od 2 do 4 mjeseca obavljaš plaćeno stručno usavršavanje. Prijavom dobijaš mogućnost i da pohađaš različite sertifikovane obuke i kurseve i da stekneš dodatna znanja i radno iskustvo.

Za 40 mladih iz Podgorice, Bijelog Polja, Berana, Plava i Tuzi, koji trenutno nemaju posao, niti su uključeni u neki program obuke ili obrazovanja, organizujemo stručno usavršavanje/osposobljavnje kod različitih poslodavaca u navedenim opštinama.

Projektom ćemo uključiti 40 mladih ljudi kod različitih poslodavaca, a za najmanje njih 20 ponudićemo stručne obuke/kurseve. Ovim kursevima stekla bi se određena bazična znanja koja su potrebna poslodavcima za određene radne pozicije (npr. kurs za upravljanje društvenim mrežama, kurs za kozmetičara/ku, kurs za kreiranje web prezentacija. kurs za šminkera/ku…). Kursevi će se organizovati kod licenciranih organizatora obrazovanja odraslih.

Program stručnog usavršavanja/osposobljavanja donosi brojne benefite za njegove učesnike/ce, a neki od njih su:

  1. Sticanje novih znanja i vještina: Program stručnog usavršavanja pružaju priliku za učenje novih znanja i razvoj novih vještina koje su važne za određenu oblast. Kod relevantnih poslodavaca dobićete priliku da steknete nova znanja ili proširite postojeća u cilju vašeg ličnog razvoja i veće konkurentnosti na tržištu rada;
  2. Poboljšanje profesionalne konkurentnosti: Kroz stručno usavršavanje, korisnici/e mogu poboljšati svoju konkurentnost na tržištu rada. Stečene vještine i znanja mogu vas učiniti privlačnijim poslodavcima i povećati izglede za vaše napredovanje u karijeri;
  3. Lični razvoj: Programi usavršavanja mogu pomoći korisnicima/ama da razviju svoj lični potencijal;
  4. Mogućnost zaposlenja: Cilj stručnog usavršavanja je da pruži priliku njegovim korisnicima/ama da ostanu u radnom odnosu kod poslodavca kod kojeg obavljaju stručno usavršavanje, i brojne druge.

Ko se može prijaviti? – Prijaviti se mogu mladi koji dolaze iz Podgorice, Bijelog Polja, Berana, Plava i Tuzi uzrasta od 18 do 30 godina. Ovaj program je namijenjen mladima koji su nezaposleni, koji trenutno nisu uključeni u neki program školovanja ili usavršavanja.

Juventas će učesnicima/ama stručnog osposobljavanja plaćati nadoknadu u bruto iznosu od 300,00 eura (tri stotine eura) mjesečno.

Prijave za učešće u programu stručnog usavršavanja/osposobljavanja možete dostaviti do 01.10.2023. godine na način što ćete ispuniti online prijavu i dostaviti svoj CV i prijavni obrazac na e-mail adresu konkursi@juventas.me 

Planirani početak stručnog usavršavanja/osposobljavanja je u toku septembra 2023. godine.

Juventas će sa prijavljenim kandidatima/kinjama koji/e budu izabrani/e u uži krug obaviti intervjue radi dalje selekcije i povezivanja sa poslodavcima i programima obuka.

Za sve informacije možete nam se obratiti na e-mail konkursi@juventas.me ili na broj telefona 020 657 098 ili 067 346 605.

Da bi se prijavili potrebno je da:

  1. Ispunite ONLINE PRIJAVU 
  2. Na e-mail dostaviti PRIJAVNI OBRAZAC i CV