Građansko obrazovanje ili vjeronauka: čemu ćemo dati primat?
Septembar 20, 2021
Viber stikeri o medijima i medijskoj pismenosti
Septembar 27, 2021

JAVNI POZIV ZA VRŠNJAČKE EDUKATORE/KE

Ukoliko:

  •  imaš između 15 i 19 godina;
  • interesuju te  medijska pismenost, ljudska prava, građansko obrazovanje;
  • voliš da putuješ, upoznaješ nove ljude i stičeš nove vještine;


Prijavi se za učešće na projektu “Propitujem, dakle, postojim”!

U okviru projekta, imaćeš priliku da učestvuješ u četvorodnevnoj Školi kritičkog mišljenja, gdje ćeš steći znanje o ljudskim pravima, medijskoj pismenosti i građanskom obrazovanju.

Osim toga, na treningu ćeš naučiti i:

  • kako da svojim vršnjacima preneseš stečena znanja;
  • kako da radiš sa grupom;
  • kako da planiraš i vodiš radionicu. 

Nakon završenog treninga, bićeš u prilici da budeš angažovan/a u realizaciji vršnjačkih edukacija širom Crne Gore, prenoseći stečeno znanje i družeći se sa mladim ljudima iz različitih crnogorskih gradova. Po završetku obuke, učesnici/ce će dobiti sertifikate.

Ukoliko si zainteresovan/a za učešće, prijavi se slanjem popunjene aplikacione forme na mejl: bogdan.pipovic@juventas.me

Prijavni formular možete preuzeti OVDJE.

Rok za slanje aplikacija je utorak 05. oktobar 2021. godine do 23.59h.

Projekat “Propitujem, dakle, postojim!” implementira nevladina organizacija Juventas u saradnji sa Unijom srednjoškolaca Crne Gore. Realizuje se u sklopu projekta “OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE” koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore. Projekat finansira Evropska unija.