Javni poziv za učešće na projektu „Digitalno obrazovanje za ljudska prava“

Projekat „Digitalno obrazovanje za ljudska prava“ je počeo!
Novembar 8, 2022
Održana akreditovana obuka za 20 stručnih ranika/ca i saradnika/ca o radu sa osobama koje koriste droge
Decembar 2, 2022

Javni poziv za učešće na projektu „Digitalno obrazovanje za ljudska prava“

Ukoliko:

  •  Imaš između 15 i 25 godina;
  • Živiš u Podgorici, Bijelom Polju, Nikšiću ili Beranama
  • Želiš da naučiš više informacionim tehnologijama i programiranju i primijeniš stečena znanja
  • Želiš da naučiš više o ljudskim pravima, aktivnom građanstvu, rodnoj ravnopravnosti…


Prijavi se za učešće na projektu “Digitalno obrazovanje za ljudska prava”!

U okviru projektnih aktivnosti, imaćeš priliku da učestvuješ u seriji radionica u periodu od 16 nedjelja (novembar 2022 – maj 2023. godine). Svake nedjelje, na dvočasovnim radionicama iz oblasti IT, od iskusnih stručnjaka učićeš o kodiranju i web dizajnu, koristeći  programske jezike HTML, CSS i JavaScript.

Uporedo sa radionicama o programiranju, realizovaće se edukativne radionice na teme ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, uvažavanju različitosti i borbe protiv diskriminacije. Ove radionice će se organizovati jednom nedjeljno, u trajanju od 90 minuta, a vodiće ih Juventasove trenerice sa preko 15 godina iskustva iz pomenutih oblasti.

Nakon završenog treninga, uz mentorsku podršku, radićeš na razvoju različitih digitalnih alata i aplikacija, koristeći prethodno stečeno iskustvo na radionicama.

Ukoliko si zainteresovan/a za učešće, prijavi se putem aplikacione forme na sljedećem linku:

Rok za slanje prijava je utorak, 15.  novembar do 14:00 h.

Kriterijumi odabira: Svi prijavljeni kandidati će raditi test sklonosti. Riječ je o logičko-matematičkom testu, a prilikom selekcije polaznici/ka, uzimaju se u obzir ostvareni rezultati na testu i podaci iz prijavne forme. Svi učesnici/e koji ispune uslove Konkursa biće obaviješteni o vremenu i mjestu polaganja testa, najkasnije 3 dana prije njegovog održavanja. Po dvadeset učesnika iz pomenutih opština, koji prođu proces selekcije, imaće priliku da pohađaju radionice potpuno besplatno. Po uspješnom završetku projekta, polaznici/e će dobiti diplome i potvrde da su stekli osnovne programerske vještine i osnovna znanja iz oblasti ljudskih prava.

Učesnici će biti u prilici da dobiju mentorsku podršku za izradu IT alata kojim će dati doprinos obrazovanju mladih iz oblasti ljudskih prava.

Projekat “Digitalno obrazovanje za ljudska prava” realizuje NVO Juventas uz finansijsku podršku Ambasade SAD u Podgorici.