Tvoja Priča – Tvoja Prilika: Donosimo vam još iskustava mladih koji su završili stručno osposobljavanje u okviru InEET projekta

Da li Vam je 8. mart zaista srećan ili ga patrijarhat i dalje guši?
Mart 11, 2024
Realizacija projekta „KA PUNOJ INKLUZIJI RE POPULACIJE KROZ PODRŠKU OBRAZOVANJU I PRISTUPU PRAVIMA“
Mart 15, 2024

Tvoja Priča – Tvoja Prilika: Donosimo vam još iskustava mladih koji su završili stručno osposobljavanje u okviru InEET projekta

Juventas u okviru projekta InEET – Tvoja PRIČA – Tvoja Prilika organizuje program stručnog osposobljavanja za 40 mladih ljudi kod različitih poslodavaca.

Ovom prilikom Vam prenosimo iskustva kandidata/kinja koji/e su bile dio našeg programa.

Matija Švorcan iz Podgorice i Teodora Bakić iz Berana završili su stručno osposobljavanje i stekli znanja i vještine koje će im zasigurno koristiti u traženju adekvatnog posla u budućnosti.

“Tromjesečno stažiranje u NVO „Roditelji“ mi je donijelo dosta novih poznanstava, a pored toga imao sam priliku da stičem nova znanja i vještine koje će mi pomoći u daljoj karijeri.

Osim usavršavanja svog trenutnog zanimanja kao što su mediji i PR, imao sam priliku da stičem nova znanja iz oblasti rada sa djecom, a takođe i primjena stečenih akademskih znanja nije izostala. Široku lepezu pravnih i politikoloških predmeta koju sam slušao na Fakultetu političkih nauka u Podgorici sam samo dodatno upotpunio radom u Udruženju Roditelji gdje su mi kolege nesebično pomagale pri svakom koraku u učenju. Kolektiv pomenute organizacije ima jasnu viziju, a to je da pomaže svoj djeci naše države kao i njihovim roditeljima, i na taj način stvara čvrste i stabilne temelje za jedno zdravo društvo.

U kancelariji je vladala jedna prijatna atmosfera gdje su svi bili spremni za rad kao i za pomoć svojim kolegama, dok se u Igračkoteci često moglo čuti smijanje djece koja su zbog mnogobrojnih edukativnih programa izlazili sa osmijehom na licu. Iskreno se nadam da će Udruženje nastaviti ovako sa svojim radom, a da ću ja sva stečena znanja nastaviti da koristim kroz svoje dalje akademsko i karijerno usavršavanje”.

Matija Švorcan

“Stručno usavršavanje u trajanju od tri mjeseca preko InEET projekta  mi je veoma koristillo. U okviru stručnog usavršavanja, radila sam na poziciji saradnice u socijalnoj inkluziji RE populacije u oblasti obrazovanja u osnovnoj školi “Radomir Mitrović” u Beranama.  Praksa mi je veoma koristila i to je za mene jedno veoma lijepo i korisno iskustvo. Uklopila sam se vrlo brzo jer volim rad sa djecom. Atmosfera je bila veoma pozitivna kao i sami tim. Volim timski rad tako da mi je sve jako prijalo. Očekivanja koja sam imala su ispunjena i veoma sam zadovoljna stečenim znanjima i vještinama u radu sa djecom kao i u timskom radu. Sigurna sam da će mi ovo iskustvo pomoći u daljoj karijeri”.

Teodora Bakić

Nadamo se da su vas ova iskustva inspirisala da se i vi prijavite za za stručno usavršavanje u okviru InEET projekta Tvoja PRIČA – Tvoja PRILIKA i steknete potrebna znanja i vještine, osnažite se, ojačate svoje samopouzdanje i dobijete jasnije uvide o profesiji s kojom želite da se bavite u budućnosti.