Produžen rok za dostavljanje prijedloga projekata – novi rok 10. maj
April 28, 2021
Odabir pola djeteta nije pravo roditelja, nego rodna diskriminacija
Maj 25, 2021

Poziv za omladinske novinare/ke

Nevladina organizacija Juventas raspisuje poziv za omladinske novinare/ke za učešće na trodnevnom treningu u okviru projekta „WeB Media Literacy“.

Učesnici/ce treninga će biti u prilici da nauče više o mobilnom novinarstvu, tehnikama snimanja i montiranja materijala, korišćenju društvenih mreža iz ugla novinara/ke i plasiranju sadržaja, o novinarstvu fokusiranom ka rješenjima i novinarstvu generalno, ulozi medija,  kao i o medijskoj pismenosti.

Ko može da se prijavi:

– novinari/ke studentskih i omladinskih novina, časopisa, portala, radija i televizije. 
– novinari/ke (do 30 godina starosti) lokalnih ili nacionalnih medija u Crnoj Gori koji rade kao članovi/ice omladinskih redakcija u svom mediju ili obrađuju teme u čijem su fokusu mladi.

Trening će se održati od 26. do 28. maja, a organizator pokriva troškove boravka i prevoza. Napominjemo da će pri organizaciji treninga posebna pažnja biti posvećena poštovanju epidemioloških mjera.

Rok za slanje prijava: do 20. 05. 2021. u 16.00h.

Zainteresovani se mogu prijaviti slanjem popunjenog prijavnog formulara na adresu: webmedialiteracy@gmail.com pod naslovom mejla „Prijava_Trening za omladinske novinare/ke“. Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete ih uputiti na istu mejl adresu, pod naslovom „Pitanje_Trening za omladinske novinare/ke“.

Formular za prijave možete preuzeti OVDJE.

Kandidati/kinje čije aplikacije budu prihvaćene, blagovremeno će biti obaviješteni o agendi i drugim logističkim detaljima.

Učesnici/ce treninga imaju obavezu da prisustvuju i jednodnevnom forumu koji će se početkom juna održati u Podgorici, a koji će okupiti omladinske novinare/ke, novinare/ke mejnstrim medija, medijske eksperte/kinje, civilne aktiviste/kinje itd.

Regionalni projekat „WeB Media Literacy“ NVO Juventas sprovodi u saradnji sa partnerskim organizacijama „Zašto Ne“ iz Bosne i Hercegovine, GONG iz Hrvatske i Novosadska novinarska škola iz Srbije, a uz podršku Evropske komisije, odnosno EACEA/Erasmus+ programa.