Položaj studentske populacije tokom kovid krize
Januar 26, 2021
Platforma zajedničkog djelovanja primjer vizije buduće Crne Gore
Februar 3, 2021

Poziv za mlade: Obuka i plaćeno stažiranje

NVO Juventas objavljuje poziv za učešće u projektu ‚‚Ključne kompetencije za efikasniji proces tranzicije od školovanja do zaposlenja’’. Projekat je finansiran od strane Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore.

Projekat je namijenjen mladim, nezaposlenim osobama koje su stekle diplomu osnovnih studija. Poziv je otvoren za mlade iz sljedećih opština: Podgorica, Mojkovac, Rožaje, Cetinje, Berane, Plav i Herceg Novi.

Učešće u projektu podrazumijeva pohađanje programa obuke iz oblasti ključnih kompetencija i funkcionalne pismenosti, nakon čega će deset mladih biti u prilici da obavi tromjesečnu plaćenu praksu.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta mladih osoba u dijelu koji se tiče njihove zapošljivosti i obezbjeđivanje uslova za praktičnu primjenu znanja stečenih tokom programa obuke, ali i tokom procesa obrazovanja.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti slanjem potrebne dokumentacije na mejl juventascg@gmail.com. U sklopu prijave potrebno je dostaviti:
-Ispunjen prijavni formular (preuzeti ovdje);
-Potvrdu da je osoba na evidenciji nezaposlenih lica, izdatu od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Prijave je potrebno dostaviti do 12. februara 2021. godine.

Za sva pitanja zainteresovani se mogu obratiti mejlom. Kandidati i kandidatkinje koji budu prošli u drugi krug selekcije, imaće priliku da se na ZOOM intervjuu detaljnije informišu o programu obuke i uslovima stažiranja.