Održan prvi sastanak Tehničkog komiteta projekta “U pravo vrijeme – podrška zaštitnicima/ama ljudskih prava i OCD u oblasti promocije ljudskih prava i razvoja demokratske političke kulture”

Public call for an expert for the development of the policy brief on the access to education of the youth at risk in the Western Balkan countries
Januar 31, 2023
Juventas, Logate Institut
„Digitalno obrazovanje za ljudska prava“ – drugačiji pristup edukaciji mladih
Februar 20, 2023

Održan prvi sastanak Tehničkog komiteta projekta “U pravo vrijeme – podrška zaštitnicima/ama ljudskih prava i OCD u oblasti promocije ljudskih prava i razvoja demokratske političke kulture”

Na prvom sastanku Tehničkog komiteta projekta “U pravo vrijeme – podrška zaštitnicima/ama ljudskih prava i OCD u oblasti promocije ljudskih prava i razvoja demokratske političke kulture” održanog danas u PR centru u Podgorici, govorili smo o šemi grantiranja u sklopu koje će biti objavljena tri javna konkursa. Prvi konkurs biće objavljen u martu 2023. godine i namijenjen je nevladinim organizacijama i neformalnim grupama iz Crne Gore koje djeluju na polju zaštite ljudskih prava i razvoja demokratije.  Pored predstavnika/ca organizacija koje sprovode projekat, sastanku su prisustvovale predstavnice Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Ministarstva javne uprave, koje su ujedno i članice Tehničkog komiteta.

Glavni cilj ovog projekta je davanje doprinosa zaštiti i promociji ljudskih prava i demokratskog političkog učešća kroz podršku organizacija civilnog društva i razvoj okruženja za njihov rad.

Projekat sprovodi Juventas u partnerstvu sa organizacijama Help Montenegro, Centar za monitoring i istraživanje – Cemi, Kvir Montenegro i Otvoreni centar „Bona Fide“.

Projekat je finansijski podržan od strane Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori u okviru Tematskog programa za ljudska prava i demokratiju.