Realizovan projekat ““OtKLJUČajmo samostalnost” u okviru grant šeme “U pravo vrijeme“

Novo pismo premijeru – Sponzorišite Rezoluciju o Srebrenici – 84 NVO i preko 100 potpisnika inicijative i dodatni argumenti
April 24, 2024
III Javni konkurs “U pravo vrijeme”: Odluka o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata
April 26, 2024

Realizovan projekat ““OtKLJUČajmo samostalnost” u okviru grant šeme “U pravo vrijeme“

NVU Invictus realizovao je  projekat “OtKLJUČajmo samostalnost” u partnerstvu sa NVO”Crnogorska iskra”. Projekat se sprovodi u okviru grant šeme  projekta “U PRAVO VRIJEME – Podrška zaštitnicima/ama ljudskih prava i OCD u oblasti promocije ljudskih prava i razvoja demokratske političke kulture”, koji realizuju NVO Juventas,  Help – Hilfe zur Selbsthilfe, Centar za monitoring i istraživanje – CeMi, Kvir Montenegro i Otvoreni centar Bona fide uz podršku Delegacija Evropske unije kroz program Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava za Crnu Goru 2022 (EIDHR), a kofinansiran od strane Ministarstva javne uprave.

Projekat je započeo realizacijom radionica za djecu sa smetnjama u razvoju do 27 godina i radionicama za podršku roditeljima djece sa invaliiditetom. Cilj projekta je bio da se  unaprijede vještine i podstakne samostalnost djece sa smetnjama u razvoju, ali i da se osnaže njihovi roditelji.
Detaljnije o projektu i realizovanim projektnim aktivnostima možete pogledati u emisiji “Vaša priča” koja se emituje na RTCG-u. Prilog o projektu “OtKLJUČajmo samostalnost” kreće od 17 min. i 33 s. video priloga.

Link na emisiju – Vaše priče