Na nekoliko lokacija uklanjali kontaminirani pribor za injektiranje

Barovi koji nude nargile sve popularniji među mladima
Oktobar 1, 2019
Radna okupacija u zatvoru može pripremiti zatvorenike za život na slobodi i ekonomski ih osnažiti
Oktobar 4, 2019

Na nekoliko lokacija uklanjali kontaminirani pribor za injektiranje

Terenski radnici Drop in centra za osobe koje injektiraju droge NVO Juventas, u proteklom periodu obavili su dvije akcije čišćenja na nekoliko lokacija od kontaminiranog pribora za injektiranje.

Prikupljene su dvije kutije namijenjene za odlaganje kontaminiranih igala i špriceva. Naime, u okviru programa Smanjenja štete koju sprovodi NVO Juventas još od 2004.godine, a čije su aktivnosti usmjerene na podizanje kvaliteta života osoba koje koriste droge, organizuju se periodično akcije čišćenja javnih lokacija. Prikupljeni kontaminirani pribor se nosi na uništenje u Klinički centar Crne Gore.

Terenski radnici obišli su lokacije koje su dojavljivali građani, kao i lokacije koje se nalaze u blizini parkova i javnih površina.

Akcije čišćenja organizuju se na dobrovoljnoj osnovi u okviru našeg programa Smanjenje štete, a funkcionišu i po principu dojave građana koji su primijetili kontaminirani pribor.

Koristimo priliku da pozovemo građane da nas obavijeste ukoliko primijete odbačene špriceve i igle, kako bi pribor sakupile osobe koje su obučene za ovu vrstu aktivnosti.

Našoj organizaciji se možete javiti pozivom na brojeve: 067- 632-245; 020- 624-608, slanjem mail-a na juventascg@gmail.com i kao i slanjem poruke na našu facebook stranicu ,,Bolesti zavisnosti”.