U školama ključno stvarati atmosferu poštovanja različitosti i nenasilja

Sistem da pruži adekvatniji odgovor na vršnjačko nasilje
Oktobar 15, 2019
U akciji oko 20 osoba testirano na hepatitise
Oktobar 24, 2019

U školama ključno stvarati atmosferu poštovanja različitosti i nenasilja

NVO “TNT” projektom “Imaj u vidu” objavila je Zbirku kratkih priča crnogorskih srednjoškolaca na temu vršnjačkog nasilja.

Zbirka će biti promovisana u šest javnih institucija a do sada je, između ostalog, bila promovisana u Gimnaziji “Slobodan Škerović” gdje je govorila naša izvršna direktorica, Ivana Vujović.

Vujović je istakla da je ključno u školi graditi atmosferu poštovanja različitosti, nenasilja i netolerancije prema nasilju, a prije svega povjerenja između učenika, nastavnika, pedagoško-psiholoških i upravljačkih struktura.

Takođe, promocija zbirke realizovana je i u Gimnaziji “Petar II Petrović Njegoš” a u ime finansijera projekta prisutnima se obratila saradnica na projektima Nina Šćepanović.

Šćepanović je govorila o istraživanju koje je realizovano u okviru projekta “Koalicija protiv vršnjačkog nasilja u crnogorskim školama”.

Projekat je realizovan u okviru platforme “Koalicija protiv vršnjačkog nasilja u crnogorskim školama”, koju sprovode NVO Roditelji, Juventas, Unija srednjoškolaca Crne Gore i Centra za podršku lokalnom i regionalnom razvoju, uz institucionalno partnerstvo sa Ministarstvom prosvjete, finansijsku podršku EU i kofinansiranje Ministarstva javne uprave.