Mladen Vujović

Ana Dedivanović
Maj 24, 2019
Marija Mijović
Mart 17, 2020

Mladen Vujović

terenski radnik

Mladen Vujović rođen u Vršcu (Vojvodina) 04.03.1980. godine, a školovanje završio u Podgorici.

Od rane mladosti pokazivao veliko interesovanje za umjetnost i psihologiju, gdje je kasnije stekao brojne vještine praksom na tim poljima.

Uz dugogodišnje bavljenje muzikom, radio dj-ingom, organizacijom raznih dešavanja kroz NVO sektor i aktivizmom na polju ljudskih prava, kulture i sub-kultura na lokalnom i regionalnom nivou, stekao je veliko iskustvo i znanje o bolestima zavisnosti.

Trenutno zaposlen na poziciji terenskog radnika/vršnjačkog edukatora i host-a u Juventas-u, u okviru Drop in centra za osobe koje koriste droge, a gdje se sprovodi program smanjenja štete koji podrazumijeva: rad na terenu sa osobama koje koriste/injektiraju droge, zamjenu starog pribora novim i sterilnim priborom za korišćenje droga, obezbjeđivanje materijala i pomagala za spriječavanje širenja krvlju i seksualno prenosivih infekcija, pružanje korisnih socijalno zdravstvenih informacija korisnicima/cama usluga centra kao i osobama koje koriste/injektiraju droge na terenu, kao i pružanje vršnjačke podrške na terenu i u Drop in centru.

U periodu rada u Juventasu prisustvovao je mnogim konferencijama, seminarima , kao i radionici i obuci za snimanje i editovanje dokumentarnog filma pod okriljem organizacije Drugreporter u Budimpešti 2018. godine, postavši član mreže Drugreporter Video Advocacy Network. Uz pomoć Juventasovog tima, snimio i producirao film Predoziranje / Overdose – Situation in Montenegro koji se može besplatno pogledati na socijalnim internet platformama, u cilju slobodnog informisanja, prevencije predoziranja i promjene zastarjelih i donošenja adekvatnih zakona na tom polju zdravstva.